Corio Slag

 

Showband Corio, is na vele voorbereidingen, in 2023 gestart met een nieuw onderdeel, namelijk Corio-Slag. Een slagwerkgroep voor mensen met een beperking. Wij vinden namelijk dat muziek maken voor één ieder mogelijk moet zijn.
De naam Corio-Slag is afgeleid van het landelijke project SLAG en VLAG.

Corio-Slag is ontstaan vanuit de intrinsieke motivatie om mensen met een verstandelijke beperking de mogelijkheid te bieden om samen muziek te maken, maar vooral van muziek te genieten. Het muziek maken op ieder zijn eigen niveau draagt bij aan een grote eigenwaarde, zich belangrijk voelen en sociale contacten kunnen opdoen. Corio-Slag richt zich voornamelijk op muziek maken. Maar ondertussen wordt de motoriek (fijne en grove) en hand-oog coördinatie gestimuleerd, het creëert bewustwording van je lichaam en uitstraling maar het leert je ook om met elkaar om te gaan.

Voor deze groep staat een enthousiaste instructeur, die met veel plezier en geduld met muziek bezig is. Samen met een enthousiast team van vrijwilligers begeleiden ze deze groep. Muziek verbindt en het is fantastisch om te ervaren hoe deze deelnemers genieten en qua zelfvertrouwen en teamspirit groeien.

Corio-Slag
Voor wie? Iedereen, vanaf 16 jaar, met een licht verstandelijke beperking.
Wat? Samen muziek maken.
Wanneer? 1x per maand op donderdag avond van 19.00 uur tot 20.00 uur.
Informatie? secretaris@showbandcorio.com
Esther Berger (corio-Slag coördinator) 06-36071946

Sponsors/Donateurs
Stichting handicap.nl steunt dit initiatief in de vorm van een financiële donatie voor materialen en muziekinstrumenten.

Wilt u dit initiatief ook financieel ondersteunen?
Neem dan contact op met penningmeester@showbandcorio.nl

Naar contactformulier Corio Slag