Algemeen

De Showband Corio Heerlen is in 2010 ontstaan uit een fusie van de toenmalige Showband Antonius en Show- Drumfanfare Molenberg; beiden geen onbekenden binnen de muziek- en showwereld. Onze vereniging is in de stijl van Antonius doorgegaan.

Het motto van onze vereniging is: Let me entertain you , en dat maakt ons korps steeds weer waar, want Showband Corio weet het publiek keer op keer te boeien tijdens haar optredens.

Onze showband is een graag geziene gast in binnen- en buitenland en of het een bloemencorso, parade, taptoe of bijvoorbeeld een podiumoptreden is, overal maken wij er een spektakel van. Met name om de wisselende tempo’s, showfiguraties in hoog tempo en de adembenemende showelementen is ons korps bekend. De afgelopen periode hebben wij onder andere in Duitsland, België, Frankrijk maar ook bijvoorbeeld in Noorwegen opgetreden. Een groot succes was de deelname aan het World Band Festival in Luzern in Zwitserland. Een hele eer voor onze showband om daar te mogen laten zien waar wij goed in zijn. Daarnaast zijn wij geen onbekenden op de jaarlijkse Bundes Musikparade, waarvoor wij in ruim 10 jaar al 50 optredens verzorgd hebben.

Naast de publieke waardering zijn ook juryteams enthousiast over ons korps. Dat blijkt ondermeer uit de vele prijzen die behaald zijn op concoursen en de gouden medaille behaald tijdens het prestigieuze Wereld Muziek Concours in 2017. In de huidige show komen tal van elementen terug die onze Showband Corio succesvol uitvoerde in het onderdeel Marsparade tijdens dit WMC. De nieuwe show is derhalve zeker de moeite waard om te zien.

Onze groep bestaat uit ongeveer 30 muzikanten in de leeftijd variërend van 16 tot 60 jaar. De rood/zwarte uniformen in combinatie met de zilveren instrumenten maken het tot een oogstrelend geheel. De muziek en show wordt geschreven door ons eigen instructieteam, allemaal eigen mensen en dat is direct wat Showband Corio uniek maakt. De muziek en show zijn de muzikanten op het lijf geschreven.