Verslag2 Gerardmer

Na een gezellige avond was het tijd om toch nog een paar uurtjes slaap mee te pakken, in wat achteraf blijkt, niet al te stevige bedden met ultra dunne matrassen. Zo is de chauffeur door de lattenbodem gezakt, waarna hij aangeeft pas echt lekker te hebben geslapen, en diverse mensen voelen de latten nog lang in de rug branden.

Tussen half 8 en 9 uur komen de eerste leden al voor een ontbijt. Het ontbijt bestaat uit koffie, jus-d’orange, melk en stukjes stokbrood met jam en/of honing. Verder kan men genieten van diverse soorten muesli, voor de liefhebbers. Ondanks dat het ontbijt misschien ietwat tegenvalt is de stemming toch wel goed. Zo is Ashley pas echt gelukkig als Lee naar India verhuist, er heerst echte liefde tussen vader en dochter. 

Om 9 uur wordt de bus ingeladen. Iets wat goed en vlot verloopt, zonder te mopperen en een goede samenwerking staan wij om 09.20 uur gereed voor vertrek. Het enige wat ontbreekt is een begeleider, na dit gemeld te hebben en er geen oplossing voor is, vertrekken wij om 09.30 uur op goed geluk richting het centrum van Gerardmer. Als wij het centrum naderen merken wij dat er wel eens heel veel toeschouwers zouden kunnen staan langs de route, gezien de drukte aan de kassa’s. (achteraf blijkt dat er ongeveer 50.000 mensen langs de route van de bloemencorso hebben gestaan en/of gezeten).

Als wij aangekomen zijn in het centrum, worden wij opgevangen en krijgen een begeleider toegewezen, echter deze man heeft hetzelfde probleem als de begeleiders van gisteren. Hij heeft weinig tot geen idee van wat er precies de bedoeling is en hoe, wat en waar. Zo krijgen wij de informatie dat wij nog 1 uur de tijd hebben voordat wij moeten vertrekken, waarna we opeens snel moeten inspelen en moeten vertrekken.

Wij gaan op weg richting de eetzaal waar wij een lunch krijgen aangeboden. Op dit kleine stuk bemerken wij dat er inderdaad wel heel veel publiek aanwezig is. Ondanks dat dit een klein stukje is begeeft 1 snare het, zo erg dat er een spanbout is uitgevallen. Als dit de voorbode van deze dag is dan zijn wij benieuwd wat er nog meer gaat gebeuren.

Aangekomen bij de eetzaal kunnen wij direct aanschuiven, aangezien het 11 uur is, kunnen wij dit nog niet een lunch noemen. Maar goed wel fijn dat wij het eten krijgen aangeboden. De lunch bestaat uit salade, aardappelschijfjes, een broodje met diverse soorten beleg en een bakje fruit. Voeg hier een flesje water aan toe en het is een typisch Franse lunch.

Na de lunch hebben wij kort de tijd om de snare te repareren, waarna we ons gaan opstellen en vertrekken richting het startpunt van de bloemencorso. Onderweg moeten wij nog kleine muzikale optredens verzorgen, iets wat wij uiteraard met veel plezier doen. Tijdens deze route blijkt toch weer dat het Franse volk erg stugge mensen zijn, ze gaan namelijk nauwelijks tot niet aan de kant.

Om 12.45 uur komen we uiteindelijk aan bij ons startpunt van de bloemencorso. Hier hebben we nog tijd om te kijken naar de prachtige praalwagens of iets te eten en te drinken. Om 14 uur zijn we allemaal weer terug waarna we gaan inspelen en ons klaar maken voor vertrek. Inmiddels is het licht aan het regenen en is het iets kouder geworden.

De optocht zou volgens onze “eigen stalkster” een lengte hebben van 2,19 km hebben, dank je wel Ashley, ga zo door. Om 14.30 uur vertrekt de optocht en kunnen wij ons muzikaal presenteren aan het publiek. Dat het echt doorloopt kunnen wij niet zeggen, maar het enthousiaste publiek zorgt ervoor dat het aangenaam is om hier te lopen. De optocht duurt wel de nodige uren maar dat mag de pret niet drukken. Rond de klok van half zes komen wij aan bij de finish, waarna we weer richting de bus gaan. Hier kunnen wij ons rustig omkleden en alles inpakken. Rond 18.50 uur vertrekken wij weer richting Nederland. De terugreis verloopt prima en nadat wij onderweg nog zijn gestopt bij McDonalds komen wij rond 01.15 uur aan in Hoensbroek. Alles nog uitladen en afscheiden nemend van elkaar kunnen we moe maar voldaan terug kijken op een geslaagd weekend.

PS. Een speciale dank aan de mensen die hebben gezorgd voor een geslaagde zaterdag avond. In september doen wij dit nog een keer over.

🖍 Erwin Sturtz (Verslag 2/2)