Gerardmer in Frankrijk, verslag.

Op zaterdag 15 april 2023 was het zover, ons eerste weekend optreden van het jaar.

Het was vroeg. Heel vroeg in de ochtend werd er verzameld om naar Frankrijk te vertrekken. Sommige met wat meer moeite om op te staan en wakker te worden dan andere. Maar nadat iedereen eindelijk was verzamelt was het tijd om te gaan vertrekken naar Gerardmer in Frankrijk. Een rit van ruim 460 km verdeeld over 5,5 uur.

Ondertussen tikken de kilometers weg. In de bus is er tijd voor een kaartspelletje, af en toe een dansje en vals mee gezing, terwijl een ander juist een oog probeert dicht te doen om wat slaap in te halen. De sfeer is gezellig en er wordt veel gelachen in de bus. Met een tussenstop van 3 kwartier in Luxemburg kan iedereen onder het genot van een kopje koffie even zijn of haar benen strekken om vervolgens weer de weg te vervolgen richting Frankrijk.

De laatste 3 uur werden afgelegd, maar helaas was dit met enkele tegenslagen van de bus. Deze gaf tot twee keer toe een foutmelding waardoor hij stil gezet moest worden. Gelukkig konden we onze weg weer snel vervolgen. Uiteindelijk kwamen we aan in het ski gebied Gerardmer bij onze herberg waar wij de nacht zullen doorbrengen. Hier genieten wij even van een typisch Franse lunch. Een broodje met ham en brie.

Na de lunch is het tijd om dat te doen waar we voor gekomen zijn. Uniform aan en weer terug de bus in naar ons eerste optreden van het weekend. Instrumenten uitpakken, even inspelen en dan tijd om te doen waar we goed in zijn. Mensen entertainen.

Het optreden zelf; 2x een rondje lopen over de schitterende boulevard bij het meer van Gerardmer. Schitterende plek om een middag te vertoeven. Met als belangrijkste ingrediƫnt een rondje met het hele korps in de draaicarrousel. Daarnaast kan een bezoekje aan de plaatselijke brouwerij niet uitblijven. Dit als goede afsluiter van een geslaagde middag.

Na het optreden, rond 18:15 uur, is het tijd om terug te gaan naar onze herberg om daar onze avond voort te zetten met een hapje en een drankje. En natuurlijk te genieten van een heerlijk frans diner. Na het diner is het dan tijd voor een vrije avond, deze vullen we vol gezelligheid met een hapje en een drankje. Een goede afsluiting van een goede eerste dag.

šŸ–Marco Schiffelers (Verslag 1/2)